Rabbanilik, -ği


Rabbanilik, -ği Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

rabbanilik, -ği


Rabbanilik, -ği nasıl yazılır, Rabbanilik, -ği TDK yazılışı


Rabbanilik, -ği kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: rabbanilik

Rabbanilik, -ği nedir, ne demektir, kısaca anlamı


  • 1. Rabbani olma durumu
  • Bir sözcük daima aynı anlama gelir diye bir kural yoktur. Bir kelime cümle içerisinde farklı anlamlara yol açabilir. Veya tam tersi bir anlam birden fazla kelime tarafından ifade edilebilir. Örneğin Türkçe dilinde siyah ve kara; beyaz ile ak aynı anlamlara gelen kelimelerdir. Yazılışları farklı olsa da anlamları aynıdır. Bu tür yazım bilgisine gramerde eş anlamlı kelimeler adı verilir. Her dil kendi sınırları içerisinde eş anlam ya da zıt anlam ifade eden durumları barındırmaktadır. Sitemiz www.nasilyazilir.org adresinde dilediğiniz sözcüğün eş anlamlısını ve zıt anlamlarını sorgulayabilirsiniz.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Dünyadaki Diller ve Özellikleri


    Kaynağı aynı olan diller ait olduğu dil ailesinin özelliklerini taşır. Bu bakımdan dünyadaki diller sınıflandırılırken, o dilin hangi aileye mensup olduğunu anlamak için kaynağına inmek gerekir. Diller, genellikle tarih öncesi toplulukların birbiri ile anlaşmasını sağladığından daha sonra farklı alanlara yönelmelerine rağmen bu dillerin özelliklerini halen taşıdığı görülebilir. Bu da o dil ailesindeki yapının aynen veya kısmen korunmasından kaynaklanır.
    Dünyada bilinen temel dil aileleri; Hint-Avrupa Dil Ailesi ki, bunun Avrupa ve Asya kolu vardır. Genellikle Germen ulusları ile Fars ulusları bu dil ailesini temsil eder.
    Hami Sami Dilleri ise eski diller ola Arapça, Kuş dili, Mısır dili ve İbranice’yi kapsar.

    Bantu Dil Ailesi ise; Afrika’daki gelişmemiş topluluklar, yani kabileler arasında konuşulan dilleri kapsar.
    Çin Tibet Dilleri; Çin ve diğer Uzak Asya ülkelerinde konuşulur.
    Ural Altay Dil Ailesi; Türkçe ve Moğolca gibi Ural-Altay kaynağından çıkan dillerdir.
    tdk

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz