Tişört


Tişört Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

tişört


Tişört nasıl yazılır, Tişört TDK yazılışı


Tişört kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: tişört

Tişört nedir, ne demektir, kısaca anlamı


Tişört kelimesinin kökeni: İngilizce T-shirt

  • 1. Genellikle kısa kollu, pamuklu spor giysi
  • Yazım yanlışlarından kurtulmanın bir diğer yolu da bol bol kitap okumaktır. Gözünüz eğer kelimelere aşina olursa siz fark etmeseniz de yavaş yavaş imla kurallarına uyduğunuzu göreceksiniz. Bu duruma eğitim bilimlerinde gizli öğrenme adı verilmektedir. Okuyun. Bol bol okuyun.

    Kitap okumak neden faydalıdır


    Kitap okumanın pek çok faydasını saymak mümkündür ama unutmamak gerekir ki bol kitap, makale ya da edebi eser okuyan insanlar, yazım ve imla kurallarına aşina olabilirler. Bu sayede noktalama işaretlerini de doğru şekilde kullanabilirler. Kitap, gazete, dergi veya bir web sayfası… Okumak hem kaleminizi güçlendirir hem konuşma şeklinizi. Özellikle gelecekte bir yazar olmayı planlıyorsanız, yazmadan önce okumayı bilin. Çünkü bardağınızın taşması için önce o bardağın dolma şartı vardır. Dolmadan taşamazsınız.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Tarihi Araştırmalarda Yazının Önemi


    Yazılı kaynaklardan elde edilen veriler ve bilgiler, tarihin nasıl işlediğini ve bu tarihte hangi medeniyetlerin ne şekilde yaşamlarını sürdürdükleri konusunda ipuçları verir. “Tarih aslında yazının icadı iledir” diyen ünlü tarih bilimcisi Samuel Noah Kramer, aslında tam olarak da bunu söyler. Çünkü yazının icat edilmediği dönemlere baktığımızda birtakım bilgiler elde edilebilir. Ancak yazının icadı ile birlikte her anlamda detaylı bilgiler daha doğru ve daha etkili şekilde edinişmiştir.
    Tarihi kaynaklara baktığımızda, dönemin yaşanan olaylarla ilgili detaylara ayrıntılı şekilde değinilmiştir. Bilgilerin günümüze kadar eksiksiz şekilde gelmesi sağlanmıştır. Eğer yazı olmasaydı, bu araştırmalar her yönü ile eksik veya kesinliği olmayan bilgi yığınları gibi olacaktı. Ancak çeşitli ahitlerde, kitaplarda, mağara duvarlarında ve diğer bir takım kaynaklarda toplanmış olan yazılar, tarihin daha iyi araştırılmasını sağlamıştır.
    dogrusu-nasil-yazilir

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz