Labrador


Labrador Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

labrador


Labrador nasıl yazılır, Labrador TDK yazılışı


Labrador kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: labrador

Labrador nedir, ne demektir, kısaca anlamı


Labrador kelimesinin kökeni: Fransızca labrador

  • 1. Labrador kıyılarında parlak bir türüne rastlanan, feldspatlar grubundan ve plajiyoklaz serisinden olan alüminyum, kalsiyum ve sodyum silikatı
  • Sadece Dil bilgisi derslerinde yazım kurallarına dikkat etmek yetmez. Eğer gerçekten doğru sözcüğü kullanıp, cümleler içerisinde doğru yerde olmasına dikkat etmek istiyorsanız yazım yanlışlarına önem vermeniz gerekir. Önemsizce yazdığımız birkaç satır notta dahi yazım kurallarına dikkat etmeli; hayatımızın her alanında imla kurallarına uymalıyız. Çünkü umursanmayan yazım yanlışları yavaş yavaş birikerek; aynı bir kartopu gibi beslenip çığ felaketine neden olacaktır. Zamanla yapılan hatalar birikir birikir ve artık düzeltilemez hatalarla dolu bir dil bilgisine sahip oluruz. O nedenle nasilyazilir.org adresinde sık sık aklınıza takılan kelimeleri sorgulayıp, doğru kullanımlarını öğrenmeniz gerekmektedir.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Dil Bilimi Nedir?



    Her dil, ait olduğu sınıfa ve aileye göre sınıflandırılsa da, aslında dillerin de kendine has özellikleri vardır. Belki bu özellikler çok ufak farklılıklar ile aynı ailedeki diğer dillerden ayrılabilir. Ancak bu durum, onun kendine has ince detaylara sahip bir dil olabileceği gerçeğinin önüne geçemez. Dillerin bu yönü ile her anlamda incelenmesine (duygu, düşünce, ahenk, vurgu, biçem, anlam, yayılım açısından değerlendirilmesine) yardımcı olan bilim dalına dil bilimi denilir.

    Dil bilimi, her dili bazı değerlendirme ölçütlerine göre değerlendirir. Bu değerlendirme ölçütleri, Edim bilim, anlam bilim, söz dizim, biçim bilim ve ses bilim özellikleridir. İnsanın bir dili oluştururken hangi yollara başvurduğu ve hangi kaynakları kullandığı da dil bilimi için önemli bir değerlendirme ölçütüdür.
    dil-egitimi

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz