Naaş


Naaş Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

naaş


Naaş nasıl yazılır, Naaş TDK yazılışı


Naaş kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: naaş

Naaş nedir, ne demektir, kısaca anlamı


Naaş kelimesinin kökeni: Arapça naʿş

  • 1. Ölen insanın vücudu, ceset
  • Hemen hemen tüm ülkelerin eğitim kurumlarında yazım yanlışı hakkında öğrencilere sorular sorulur. Buradaki temel amaç o dilin doğru yazımını özendirmektir. Şimdi akıllara neden yazım yanlışı hususu bu kadar önemlidir sorusu gelebilir. Ancak şöyle bir durum var: Örneğin bir vatandaş, herhangi bir devletle yazışmaya girdiğinde kendini doğru ve düzgünce ifade edemezse; bu girişim sonuçsuz kalacaktır. Sadece resmi yazışmalarda değil; çeşitli kurul ve kuruşlar ile yazışırken de yazım ve imla kurallarına dikkat etmemiz lazım. Çünkü doğru telaffuz, söz konusu durumun ciddiyetini sağlar. O konuya yeterince önem verildiğini gösterir. Bu yüzden her ülkenin TDK gibi bazı kurumları vardır ve dilin doğru kullanımı ile ilgili otorite durumundadır.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    İskenderiye Kütüphanesi’ni Duymuş muydunuz?


    Eski dönemlerde kütüphane demek, bilgi ve ilim denizi demekti. İnsanlar kütüphanelerdeki kaynaklara ulaşabilmek için yıllarını veriyor ve hatta binlerce kilometre öteden geliyorlardı. Elbette günümüzde internet ortamının yaygınlaşması ile birlikte, bilgiye doğrudan erişim sağlandığından dolayı kütüphanelere ilgi azalmış durumda. Kütüphaneler bu yüzden ancak İskenderiye zamanındaki ihtişamı ile birer mazi olarak kalmıştır. İskenderiye Kütüphanesi, M.Ö 300 yıllarında Mısır’da kurulmuş bir kütüphane.
    İskenderiye Kütüphanesi, Mısır coğrafyasında bulunan İskenderiye şehri ile özdeşleşmiş ve dönemin Batlamyus Hanedanı tarafından inşa edilmiştir. Yüz elli bine yakın cildi dolduracak el ile oluşturulan kaynaklara ev sahipliği yapan bu kütüphane, Pagan inanışına ters hareket eden Hristiyanlar tarafından yıkılmıştır. 391 yılında Theophilos tarafından yıktırılmıştır.
    tdk-yazilisi

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz