Naat


Naat Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

naat


Naat nasıl yazılır, Naat TDK yazılışı


Naat kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: naat

Naat nedir, ne demektir, kısaca anlamı


Naat kelimesinin kökeni: Arapça naʿt

  • 1. Bir şeyin niteliklerini övme
  • 2. Hz. Muhammed'in niteliklerini övmek, ondan şefaat dilemek amacıyla yazılan kaside
  • Özellikle bir sözcük başka bir dile aynen yerleşmişse veya ufak bir değişim geçirerek aynı anlamda kullanılıyorsa; öğrencilerimiz genelde bu sözcükte takılır. Çünkü kendilerine yabancı gelen bu sözcüğün telaffuz ve yazılışını yadırgarlar. Örneğin Türkçe’ de elektrik yazılışının; elektrik mi yoksa elektirik mi olduğu sık sık karıştırılmaktadır. Bu sözcük aslen Fransızcadan Türkçeye gelen bir sözcüktür. O nedenle dışarıdan gelen bu sözcük karıştırılmaya açık bir yapıdadır. Çünkü kendi dilin yapısından uzak bir kelimedir. Bu durum sadece Türkçe veya Fransızca için değil; yeryüzündeki tüm dil aileleri için geçerlidir. Başka dilden gelen her sözcük yadırganır ve yazımı karıştırılır.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Yazının Tarihi


    Yazı, insanın kendini daha iyi anlatmasını sağlayan ve çok uzaktaki belki de hayatı boyunca görmediği, göremeyeceği kişilere duygu ve düşüncelerini aktarmayı sağlayan bir iletişim aracıdır. Bu iletişim araçları, birçok alfabe ile insanın kullanımına sunulmuştur. Tarih öncesinde insanlar yazıyı icat etmiş ancak bu icat daha sonra farklı şekillerde kullanılmaya başlanmıştır. Yine de bu bağlamda yazının ilk defa milattan önce 3500 tarihine Mezopotamya coğrafyasında yaşayan Sümerler ile ulaşılmıştır.
    Sümerler M.Ö 3500 yıllarında yaşamış bir medeniyettir. Çivi yazısını kullanmış ve bunu da kaynaklarında da denemişlerdir. Buna ilaveten Eski Mısır coğrafyasında da hiyeroglif yazısının izlerine rastlanmıştır. Modern anlamda yazı ise M.Ö 1100 yıllarında Fenikeliler tarafından icat edilmiştir.
    yazim-yanlisi

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz