Ya


Ya Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

ya


Ya nasıl yazılır, Ya TDK yazılışı


Ya kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: ya

Ya nedir, ne demektir, kısaca anlamı


Ya kelimesinin kökeni: Arapça yā

  • 1. "Ey, hey" anlamlarında bir seslenme sözü
  • 2. Evet
  • Kendimizi her dakika yazım kuralları konusunda geliştirebiliriz. Örneğin televizyonda bir haber programı dinlediğimizde, haberde geçen alt yazıları takip ederiz. Veya bir web sitesinden okuduğumuz makalede, ödev araştırmalarımızı yaparken göz gezdirdiğimiz kitaplarda sık sık değişik cümleler ile karşılaşırız. İşte bu durum imla kurallarını öğrenmemiz için mükemmel bir fırsat. Farkına varamasak da her daim öğrenmeye programlı bir beynimiz var.

    Noktalama işaretlerinin TDK'ya göre doğru yazılışları


    Web sitemiz nasilyazilir.org internet ortamının en büyük online yazım kuralları veritabanına sahiptir. Web sitemizden pek çok kelime nasıl yazılır, doğru yazılışı nasıldır gibi sorulara cevap bulabileceğiniz gibi yine TDK'ya göre noktalama işaretlerinin nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili pek çok bilgi yer almaktadır.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Tarihi Araştırmalarda Yazının Önemi


    Yazılı kaynaklardan elde edilen veriler ve bilgiler, tarihin nasıl işlediğini ve bu tarihte hangi medeniyetlerin ne şekilde yaşamlarını sürdürdükleri konusunda ipuçları verir. “Tarih aslında yazının icadı iledir” diyen ünlü tarih bilimcisi Samuel Noah Kramer, aslında tam olarak da bunu söyler. Çünkü yazının icat edilmediği dönemlere baktığımızda birtakım bilgiler elde edilebilir. Ancak yazının icadı ile birlikte her anlamda detaylı bilgiler daha doğru ve daha etkili şekilde edinişmiştir.
    Tarihi kaynaklara baktığımızda, dönemin yaşanan olaylarla ilgili detaylara ayrıntılı şekilde değinilmiştir. Bilgilerin günümüze kadar eksiksiz şekilde gelmesi sağlanmıştır. Eğer yazı olmasaydı, bu araştırmalar her yönü ile eksik veya kesinliği olmayan bilgi yığınları gibi olacaktı. Ancak çeşitli ahitlerde, kitaplarda, mağara duvarlarında ve diğer bir takım kaynaklarda toplanmış olan yazılar, tarihin daha iyi araştırılmasını sağlamıştır.
    dogru-yazilisi

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz