Yalnız


Yalnız Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

yalnız


Yalnız nasıl yazılır, Yalnız TDK yazılışı


Yalnız kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: yalnız

Yalnız nedir, ne demektir, kısaca anlamı


  • 1. Yanında başkaları bulunmayan
  • 2. (ya'lnız) Yanında başkaları olmayarak
  • 3. (ya'lnız) Yalnızca
  • 4. Ama
  • 5. Toplumsal ilişkilerden yoksun veya yoksun bırakılan kişi
  • Yazım yanlışı yapmaktan kaçınırken; imla kurallarını da hiçe sayamayız. Çünkü her iki kural da birbirini tamamlayan özelliklere sahiptir. Hangi dilde olursa olsun örneğin soru cümlesinin sonunda soru işaretini getirmeliyiz. Veya bir cümlede açıklama yapılacaksa, cümlede çeşitli unsurlar sıralanacaksa iki nokta üst üste işaretini kullanmalıyız. Cümle içinde duygularımız, şaşkınlık ve hayret verici durumlar geçiyorsa yine ünlem işaretini o cümlenin sonunda kullanmamız gerekir.

    Noktalama işaretleri neden önemlidir?


    Noktalama işaretleri, yazılı dilimizin daha anlaşılır olması, kavram ve anlam kayıplarının ortadan kaldırılması için oldukça önemlidir. Noktalama işaretlerinin önemi, dilin geniş kesimler tarafından doğru kullanılması açısından oldukça önemlidir. Sizler de noktalama işaretlerinin doğru kullanımı konusunda sitemizden yardım alabilirsiniz. Her şey dilimizin daha iyi kullanılması için. Dil yaşamdır.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Yabancı Dil Öğrenmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler


    Yabancı dil öğrenmek hemen hemen herkesin idealidir. Ancak iş eyleme veya başlangıca geldiğinde, bu durum biraz farklılaşabiliyor ve çoğu insan pes ediyor. Çünkü insanlar ya başaramayacaklarını sandıklarından dolayı geri adım atmalarından ya da yanlış yolları deneyerek onca zaman kaybetmelerinden dolayı, yabancı dili bir türlü öğrenememektedir. Oysaki, yabancı dil öğrenmek, başlamaktan ve cesaretli bir şekilde devam etmekten başlar. Doğru yöntemleri doğru zamanda kullanarak dil eğitimimize başlamalıyız.
    Yabancı dil öğrenmek için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, her dili kendi içerisinde değerlendirmek ve her dili kendi dil çerçevesinde düşünmektir. Yani, hayalleriniz, düşünceleriniz, tepkileriniz, duygularınız ve diğer her şeyi, söz konusu dile göre uyarlamanız gerekir. Bir dili öğrenirken, önce kendi ana dilinize yuvarlayıp öyle tepki ve cevap vermek gibi bir yanlışa girmek, bu dili hiçbir zaman öğrenemeyeceğiniz anlamına gelecektir. Dili, direk o dil ile düşünerek cevap vermeniz gerekir.
    sozluk

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz