Labrador


Labrador Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

labrador


Labrador nasıl yazılır, Labrador TDK yazılışı


Labrador kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: labrador

Labrador nedir, ne demektir, kısaca anlamı


Labrador kelimesinin kökeni: Fransızca labrador

  • 1. Labrador kıyılarında parlak bir türüne rastlanan, feldspatlar grubundan ve plajiyoklaz serisinden olan alüminyum, kalsiyum ve sodyum silikatı
  • Yazının tarihini biliyor musunuz?


    Yazı ilk olarak milattan önce 3000 yıllarında Sümer halkı tarafından kullanılmaya başlandı. Çivi yazısı ve resim yazısının ardından alfabeler oluşturuldu. Daha sonra her uygarlığın kendine göre bir dil yapısı oluştu. Kimi zaman bu uygarlıklarda köklü dil değişimleri meydana geldi. Hatta günümüzde bile dilimize yeni yeni sözcükler eklenmektedir. Ayrıca belirtmek gerekir ki her dil çevresinden etkilenmekte ve içerisinde bir miktar yabancı sözcük barındırmaktadır. İşte eğitimin içerisinden geçen her birey, şayet kendi dilini korumak istiyorsa, ona sahip çıkmak istiyorsa; kendi dilini yabancı sözcüklere karşı korumalıdır. Çünkü bir dil ne kadar sade kalırsa o kadar az soruna sahip demektir. Dilimizin yalın hali ile kullanılması için pek çok kelimenin TDK yazılışı sitemizde yer almaktadır.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Yabancı Dil Öğrenmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler


    Yabancı dil öğrenmek hemen hemen herkesin idealidir. Ancak iş eyleme veya başlangıca geldiğinde, bu durum biraz farklılaşabiliyor ve çoğu insan pes ediyor. Çünkü insanlar ya başaramayacaklarını sandıklarından dolayı geri adım atmalarından ya da yanlış yolları deneyerek onca zaman kaybetmelerinden dolayı, yabancı dili bir türlü öğrenememektedir. Oysaki, yabancı dil öğrenmek, başlamaktan ve cesaretli bir şekilde devam etmekten başlar. Doğru yöntemleri doğru zamanda kullanarak dil eğitimimize başlamalıyız.
    Yabancı dil öğrenmek için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, her dili kendi içerisinde değerlendirmek ve her dili kendi dil çerçevesinde düşünmektir. Yani, hayalleriniz, düşünceleriniz, tepkileriniz, duygularınız ve diğer her şeyi, söz konusu dile göre uyarlamanız gerekir. Bir dili öğrenirken, önce kendi ana dilinize yuvarlayıp öyle tepki ve cevap vermek gibi bir yanlışa girmek, bu dili hiçbir zaman öğrenemeyeceğiniz anlamına gelecektir. Dili, direk o dil ile düşünerek cevap vermeniz gerekir.
    dogru-imla-yazi

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz