Protokol


Protokol Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

Protokol


Protokol nasıl yazılır, Protokol TDK yazılışı


Protokol kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: protokol

Protokol nedir, ne demektir, kısaca anlamı


Protokol kelimesinin kökeni: Fransızca protocole

  • 1. Bir toplantı, oturum, soruşturma sonunda imzalanan belge
  • 2. Diplomatlar arasında yapılan anlaşma tutanağı
  • 3. Diplomatlıkta, devletler arasındaki ilişkilerde geçen yazışmalarda, resmî törenlerde, devlet başkanları ile onların temsilcileri arasındaki görüşmelerde uygulanan kurallar
  • 4. Resmî ilişkilerde ve işlemlerde ciddiyet
  • Sitemiz www.nasilyazilir.org adresinde sadece Türkçe yazım kuralları değil; İngilizce, Arapça, İtalyanca, Rumca, Rusça, Çince kısacası aklınıza gelebilecek tüm uluslararası dillerde imla kılavuzu veri tabanına sahiptir. Hangi kelimenin nasıl yazıldığı, tüm dillerdeki karşılığını bu adreste bulabilirsiniz. Bu nedenle web adresimizi sadece dil bilgisi konusunda değil; aynı zamanda yabancı dil derslerinizde de birer başvuru kaynağı olarak kullanabilirsiniz. Gramer yapınızı zenginleştirmek ve doğru telaffuzları öğrenebilmek için bizleri takip etmeye devam edin.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Yazının Tarihi


    Yazı, insanın kendini daha iyi anlatmasını sağlayan ve çok uzaktaki belki de hayatı boyunca görmediği, göremeyeceği kişilere duygu ve düşüncelerini aktarmayı sağlayan bir iletişim aracıdır. Bu iletişim araçları, birçok alfabe ile insanın kullanımına sunulmuştur. Tarih öncesinde insanlar yazıyı icat etmiş ancak bu icat daha sonra farklı şekillerde kullanılmaya başlanmıştır. Yine de bu bağlamda yazının ilk defa milattan önce 3500 tarihine Mezopotamya coğrafyasında yaşayan Sümerler ile ulaşılmıştır.
    Sümerler M.Ö 3500 yıllarında yaşamış bir medeniyettir. Çivi yazısını kullanmış ve bunu da kaynaklarında da denemişlerdir. Buna ilaveten Eski Mısır coğrafyasında da hiyeroglif yazısının izlerine rastlanmıştır. Modern anlamda yazı ise M.Ö 1100 yıllarında Fenikeliler tarafından icat edilmiştir.
    imla

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz