Protokol


Protokol Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

Protokol


Protokol nasıl yazılır, Protokol TDK yazılışı


Protokol kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: protokol

Protokol nedir, ne demektir, kısaca anlamı


Protokol kelimesinin kökeni: Fransızca protocole

  • 1. Bir toplantı, oturum, soruşturma sonunda imzalanan belge
  • 2. Diplomatlar arasında yapılan anlaşma tutanağı
  • 3. Diplomatlıkta, devletler arasındaki ilişkilerde geçen yazışmalarda, resmî törenlerde, devlet başkanları ile onların temsilcileri arasındaki görüşmelerde uygulanan kurallar
  • 4. Resmî ilişkilerde ve işlemlerde ciddiyet
  • Biliyor musunuz? İnsanoğlunun dil gelişimi doğar doğmaz başlar. Bebek önce farkına varmadan ses çıkarsa da; daha sonraki süreçte çevresini taklit etmeye devam eder. Ardından dili yavaş yavaş öğrenir. İşte anne ve babalar çocuklarına dili doğru kullanmayı ( gerek okuma gerek yazma) öğretir ve bu konuya önem gösterirse; toplum olarak daha az yazım yanlışı yapmaya başlarız. Yanlış öğrenilen bir sözcüğü daha sonra düzeltmek oldukça güç olacaktır. Bu konuda bir eğitimci olarak hep şu örneği veririm. Bir gün fakülte kapısı üzerine yapıştırılmış bir el ilanı görmüştüm. Bir öğrenci özel enstrüman dersi vermek için ilan hazırlayıp, cama asmıştı. İlanda aynen şu yazıyordu. Gitar kursu verilir. Hiç bilmeyene saati 100 TL. Az bilene saati 150 TL. Çünkü bir şey öğretmek kolaydır ama yanlışı düzeltmek daha zordur.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Tarihi Araştırmalarda Yazının Önemi


    Yazılı kaynaklardan elde edilen veriler ve bilgiler, tarihin nasıl işlediğini ve bu tarihte hangi medeniyetlerin ne şekilde yaşamlarını sürdürdükleri konusunda ipuçları verir. “Tarih aslında yazının icadı iledir” diyen ünlü tarih bilimcisi Samuel Noah Kramer, aslında tam olarak da bunu söyler. Çünkü yazının icat edilmediği dönemlere baktığımızda birtakım bilgiler elde edilebilir. Ancak yazının icadı ile birlikte her anlamda detaylı bilgiler daha doğru ve daha etkili şekilde edinişmiştir.
    Tarihi kaynaklara baktığımızda, dönemin yaşanan olaylarla ilgili detaylara ayrıntılı şekilde değinilmiştir. Bilgilerin günümüze kadar eksiksiz şekilde gelmesi sağlanmıştır. Eğer yazı olmasaydı, bu araştırmalar her yönü ile eksik veya kesinliği olmayan bilgi yığınları gibi olacaktı. Ancak çeşitli ahitlerde, kitaplarda, mağara duvarlarında ve diğer bir takım kaynaklarda toplanmış olan yazılar, tarihin daha iyi araştırılmasını sağlamıştır.
    dogru-yazilisi

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz