Aşağılık duygusu


Aşağılık duygusu Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

aşağılık duygusu


Aşağılık duygusu nasıl yazılır, Aşağılık duygusu TDK yazılışı


Aşağılık duygusu kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: aşağılık duygusu

Aşağılık duygusu nedir, ne demektir, kısaca anlamı


  • 1. Kişinin gerçeklere uyan veya uymayan sebeplerle, kendini yetersiz, yeteneksiz ve güçsüz görme duygusu, aşağılık hissi, aşağılık kompleksi
  • Ek alan bazı sözcükler değişime uğrar. Bazı kelimelerin sonundaki sessiz harf yumuşar veya sertleşir. Eğer o kelimenin sonunda ünlü harf var ise bazen o harf değişebilir hatta düşebilir. Örnek vermek gerekirse Türkçe’ de katip kelimesini ele alalım. Katip kelimesine –i ekini getirdiğimiz zaman katipi şeklinde yazmayız. Doğru yazımı katibi olarak kullanılmalıdır. Görüldüğü üzere p harfi ek alması nedeniyle yumuşayarak dilde b harfine dönüşmüştür.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Okuma ve Yazma Neden Önemlidir?


    Toplumların ve insanların gelişmişlikleri, eğitim düzeyleri ile ölçülür. Tabii ki eğitim düzeyi ve ihtisas dediğimiz kavramlar, okuma yazma becerileri ile de doğrudan ilişkilidir. Toplumu oluşturan bireyler, sorumluluk bilincine varmakta, okuma ve yazma becerilerini kullanılırlar. İnsanın kendini daha iyi ifade etmesi ve toplumun bir parçası olması adına bu önemlidir. Zira bir toplumda belirli bir yere gelmek için okuma yazma yeterliliği olması zorunludur. Ve bu eksik olduğunda, topluma adapte olmakta zorluk çekebilir.
    Okuma yazma becerisi olmayan insanlar, kısa süre içerisinde toplum tarafından dışlanmaya başlar. Çünkü eline verilen bir kağıdın ne anlama geldiğini bilmeyen ve bunu okuyamayan kişi, topluma faydalı olamayacaktır. Hayati işlerini belki rayına koyabilir ama sosyallik anlamında her zaman bir adım geriden gelecektir.
    dil-egitimi

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz