Bertme


Bertme Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

bertme


Bertme nasıl yazılır, Bertme TDK yazılışı


Bertme kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: bertme

Bertme nedir, ne demektir, kısaca anlamı


  • 1. Bertmek işi
  • Yazının tarihini biliyor musunuz?


    Yazı ilk olarak milattan önce 3000 yıllarında Sümer halkı tarafından kullanılmaya başlandı. Çivi yazısı ve resim yazısının ardından alfabeler oluşturuldu. Daha sonra her uygarlığın kendine göre bir dil yapısı oluştu. Kimi zaman bu uygarlıklarda köklü dil değişimleri meydana geldi. Hatta günümüzde bile dilimize yeni yeni sözcükler eklenmektedir. Ayrıca belirtmek gerekir ki her dil çevresinden etkilenmekte ve içerisinde bir miktar yabancı sözcük barındırmaktadır. İşte eğitimin içerisinden geçen her birey, şayet kendi dilini korumak istiyorsa, ona sahip çıkmak istiyorsa; kendi dilini yabancı sözcüklere karşı korumalıdır. Çünkü bir dil ne kadar sade kalırsa o kadar az soruna sahip demektir. Dilimizin yalın hali ile kullanılması için pek çok kelimenin TDK yazılışı sitemizde yer almaktadır.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Tarihi Araştırmalarda Yazının Önemi


    Yazılı kaynaklardan elde edilen veriler ve bilgiler, tarihin nasıl işlediğini ve bu tarihte hangi medeniyetlerin ne şekilde yaşamlarını sürdürdükleri konusunda ipuçları verir. “Tarih aslında yazının icadı iledir” diyen ünlü tarih bilimcisi Samuel Noah Kramer, aslında tam olarak da bunu söyler. Çünkü yazının icat edilmediği dönemlere baktığımızda birtakım bilgiler elde edilebilir. Ancak yazının icadı ile birlikte her anlamda detaylı bilgiler daha doğru ve daha etkili şekilde edinişmiştir.
    Tarihi kaynaklara baktığımızda, dönemin yaşanan olaylarla ilgili detaylara ayrıntılı şekilde değinilmiştir. Bilgilerin günümüze kadar eksiksiz şekilde gelmesi sağlanmıştır. Eğer yazı olmasaydı, bu araştırmalar her yönü ile eksik veya kesinliği olmayan bilgi yığınları gibi olacaktı. Ancak çeşitli ahitlerde, kitaplarda, mağara duvarlarında ve diğer bir takım kaynaklarda toplanmış olan yazılar, tarihin daha iyi araştırılmasını sağlamıştır.
    dil-kurallari

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz