Boylanıvermek


Boylanıvermek Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

boylanıvermek


Boylanıvermek nasıl yazılır, Boylanıvermek TDK yazılışı


Boylanıvermek kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: boylanıvermek

Boylanıvermek nedir, ne demektir, kısaca anlamı


  • 1. Çabucak boylanmak
  • Biliyor musunuz? İnsanoğlunun dil gelişimi doğar doğmaz başlar. Bebek önce farkına varmadan ses çıkarsa da; daha sonraki süreçte çevresini taklit etmeye devam eder. Ardından dili yavaş yavaş öğrenir. İşte anne ve babalar çocuklarına dili doğru kullanmayı ( gerek okuma gerek yazma) öğretir ve bu konuya önem gösterirse; toplum olarak daha az yazım yanlışı yapmaya başlarız. Yanlış öğrenilen bir sözcüğü daha sonra düzeltmek oldukça güç olacaktır. Bu konuda bir eğitimci olarak hep şu örneği veririm. Bir gün fakülte kapısı üzerine yapıştırılmış bir el ilanı görmüştüm. Bir öğrenci özel enstrüman dersi vermek için ilan hazırlayıp, cama asmıştı. İlanda aynen şu yazıyordu. Gitar kursu verilir. Hiç bilmeyene saati 100 TL. Az bilene saati 150 TL. Çünkü bir şey öğretmek kolaydır ama yanlışı düzeltmek daha zordur.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Dil Bilimi Nedir?



    Her dil, ait olduğu sınıfa ve aileye göre sınıflandırılsa da, aslında dillerin de kendine has özellikleri vardır. Belki bu özellikler çok ufak farklılıklar ile aynı ailedeki diğer dillerden ayrılabilir. Ancak bu durum, onun kendine has ince detaylara sahip bir dil olabileceği gerçeğinin önüne geçemez. Dillerin bu yönü ile her anlamda incelenmesine (duygu, düşünce, ahenk, vurgu, biçem, anlam, yayılım açısından değerlendirilmesine) yardımcı olan bilim dalına dil bilimi denilir.

    Dil bilimi, her dili bazı değerlendirme ölçütlerine göre değerlendirir. Bu değerlendirme ölçütleri, Edim bilim, anlam bilim, söz dizim, biçim bilim ve ses bilim özellikleridir. İnsanın bir dili oluştururken hangi yollara başvurduğu ve hangi kaynakları kullandığı da dil bilimi için önemli bir değerlendirme ölçütüdür.
    tdk-yazilisi

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz