Clinton


Clinton Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

Clinton


Clinton nasıl yazılır, Clinton TDK yazılışı


Clinton kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: plankton

Clinton nedir, ne demektir, kısaca anlamı


Clinton kelimesinin kökeni: Fransızca plancton

  • 1. Sularda bulunan ancak mikroskopla görülebilen yaratıklar topluluğu
  • Yazım yanlışı yapmaktan kaçınırken; imla kurallarını da hiçe sayamayız. Çünkü her iki kural da birbirini tamamlayan özelliklere sahiptir. Hangi dilde olursa olsun örneğin soru cümlesinin sonunda soru işaretini getirmeliyiz. Veya bir cümlede açıklama yapılacaksa, cümlede çeşitli unsurlar sıralanacaksa iki nokta üst üste işaretini kullanmalıyız. Cümle içinde duygularımız, şaşkınlık ve hayret verici durumlar geçiyorsa yine ünlem işaretini o cümlenin sonunda kullanmamız gerekir.

    Noktalama işaretleri neden önemlidir?


    Noktalama işaretleri, yazılı dilimizin daha anlaşılır olması, kavram ve anlam kayıplarının ortadan kaldırılması için oldukça önemlidir. Noktalama işaretlerinin önemi, dilin geniş kesimler tarafından doğru kullanılması açısından oldukça önemlidir. Sizler de noktalama işaretlerinin doğru kullanımı konusunda sitemizden yardım alabilirsiniz. Her şey dilimizin daha iyi kullanılması için. Dil yaşamdır.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Yazının Tarihi


    Yazı, insanın kendini daha iyi anlatmasını sağlayan ve çok uzaktaki belki de hayatı boyunca görmediği, göremeyeceği kişilere duygu ve düşüncelerini aktarmayı sağlayan bir iletişim aracıdır. Bu iletişim araçları, birçok alfabe ile insanın kullanımına sunulmuştur. Tarih öncesinde insanlar yazıyı icat etmiş ancak bu icat daha sonra farklı şekillerde kullanılmaya başlanmıştır. Yine de bu bağlamda yazının ilk defa milattan önce 3500 tarihine Mezopotamya coğrafyasında yaşayan Sümerler ile ulaşılmıştır.
    Sümerler M.Ö 3500 yıllarında yaşamış bir medeniyettir. Çivi yazısını kullanmış ve bunu da kaynaklarında da denemişlerdir. Buna ilaveten Eski Mısır coğrafyasında da hiyeroglif yazısının izlerine rastlanmıştır. Modern anlamda yazı ise M.Ö 1100 yıllarında Fenikeliler tarafından icat edilmiştir.
    tdkya-gore-nasil-yazilir

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz