Haber


Haber Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

haber


Haber nasıl yazılır, Haber TDK yazılışı


Haber kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: haber

Haber nedir, ne demektir, kısaca anlamı


Haber kelimesinin kökeni: Arapça ḫaber

  • 1. Bir olay, bir olgu üzerine edinilen bilgi, salık
  • 2. İletişim veya yayın organlarıyla verilen bilgi
  • 3. Bilgi
  • 4. Yüklem
  • Yazım kuralları konusunda sevindirici gelişmelerden diğeri de teknolojinin sağladığı imkânlardır. Örneğin Windows Word programında herhangi bir yazım yanlışı yaparsanız, yanlış sözcüğün altı kırmızı çizgiyle gösterilir. Yani program sizin yazım yanlışı yaptığınız hususunda uyarır. Yine akıllı cep telefonlarında kısa mesaj atarken yapılan yazım yanlışında işletim sistemi size yanlış yaptığınızı fark ettirmeden otomatik olarak mesajı düzeltir. Ve sizde bu durumdan ders çıkararak kelimenin doğru kullanımını öğrenirsiniz. Bu durum çoğu zaman olumlu olarak algılansa da bazen tatsız sonuçlar da doğuruyor. Yazmak istemediğimiz kelime otomatik olarak düzeltilince anlam kargaşası da doğabilir. O nedenle dijital ortamda yazı yazarken otomatik düzeltmelere temkinli yaklaşmamız lazım.

    Yazım kurallarında teknolojiyi kullanırken de bazı kurallara dikkat etmek gerekiyor. Fakat her zaman dediğimiz gibi doğru kullanıldığında teknoloji oldukça faydalıdır. Mesela telefon ya da bilgisayarınızın düzeltme özelliği kelimelerin doğru yazılışını da sizlere göstermiş oluyor.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Dil Bilimi Nedir?



    Her dil, ait olduğu sınıfa ve aileye göre sınıflandırılsa da, aslında dillerin de kendine has özellikleri vardır. Belki bu özellikler çok ufak farklılıklar ile aynı ailedeki diğer dillerden ayrılabilir. Ancak bu durum, onun kendine has ince detaylara sahip bir dil olabileceği gerçeğinin önüne geçemez. Dillerin bu yönü ile her anlamda incelenmesine (duygu, düşünce, ahenk, vurgu, biçem, anlam, yayılım açısından değerlendirilmesine) yardımcı olan bilim dalına dil bilimi denilir.

    Dil bilimi, her dili bazı değerlendirme ölçütlerine göre değerlendirir. Bu değerlendirme ölçütleri, Edim bilim, anlam bilim, söz dizim, biçim bilim ve ses bilim özellikleridir. İnsanın bir dili oluştururken hangi yollara başvurduğu ve hangi kaynakları kullandığı da dil bilimi için önemli bir değerlendirme ölçütüdür.
    yazim-kurallari

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz