Hımbıllık, -ğı


Hımbıllık, -ğı Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

hımbıllık, -ğı


Hımbıllık, -ğı nasıl yazılır, Hımbıllık, -ğı TDK yazılışı


Hımbıllık, -ğı kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: hımbıllık

Hımbıllık, -ğı nedir, ne demektir, kısaca anlamı


  • 1. Hımbıl olma durumu
  • Yazım yanlışlarından kurtulmanın bir diğer yolu da bol bol kitap okumaktır. Gözünüz eğer kelimelere aşina olursa siz fark etmeseniz de yavaş yavaş imla kurallarına uyduğunuzu göreceksiniz. Bu duruma eğitim bilimlerinde gizli öğrenme adı verilmektedir. Okuyun. Bol bol okuyun.

    Kitap okumak neden faydalıdır


    Kitap okumanın pek çok faydasını saymak mümkündür ama unutmamak gerekir ki bol kitap, makale ya da edebi eser okuyan insanlar, yazım ve imla kurallarına aşina olabilirler. Bu sayede noktalama işaretlerini de doğru şekilde kullanabilirler. Kitap, gazete, dergi veya bir web sayfası… Okumak hem kaleminizi güçlendirir hem konuşma şeklinizi. Özellikle gelecekte bir yazar olmayı planlıyorsanız, yazmadan önce okumayı bilin. Çünkü bardağınızın taşması için önce o bardağın dolma şartı vardır. Dolmadan taşamazsınız.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Yazının Tarihi


    Yazı, insanın kendini daha iyi anlatmasını sağlayan ve çok uzaktaki belki de hayatı boyunca görmediği, göremeyeceği kişilere duygu ve düşüncelerini aktarmayı sağlayan bir iletişim aracıdır. Bu iletişim araçları, birçok alfabe ile insanın kullanımına sunulmuştur. Tarih öncesinde insanlar yazıyı icat etmiş ancak bu icat daha sonra farklı şekillerde kullanılmaya başlanmıştır. Yine de bu bağlamda yazının ilk defa milattan önce 3500 tarihine Mezopotamya coğrafyasında yaşayan Sümerler ile ulaşılmıştır.
    Sümerler M.Ö 3500 yıllarında yaşamış bir medeniyettir. Çivi yazısını kullanmış ve bunu da kaynaklarında da denemişlerdir. Buna ilaveten Eski Mısır coğrafyasında da hiyeroglif yazısının izlerine rastlanmıştır. Modern anlamda yazı ise M.Ö 1100 yıllarında Fenikeliler tarafından icat edilmiştir.
    dil-egitimi

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz