Propolis


Propolis Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

Propolis

Propolis nasıl yazılır, Propolis TDK yazılışı

Propolis kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: propolis

Propolis nedir, Propolis ne demektir, kısaca anlamı

1. Propolis, arılar tarafından bazi iğne yapraklı ağaçlardan, bitkilerin filiz, tomurcuk, gövde, yaprak ve salgıladığı enzimlerden toplamış olduğu besinleri, baş kısımlarında bulunan salgı bezlerinde mevcut olan salgı bezlerinden salgıladıkları enzimlerle işleyerek ürettikleri katı kıvamlı reçine yapılı bir üründür.

Propolis insan sağlığı için faydalı bir ürün olduğundan pek çok hastalığın tedavisi ve önlenmesinde hekimlerin önerdiği şifalı bir üründür.


Her ülkenin kendi dil sorunları bulunmaktadır. Gerek yapılan yazım yanlışları, gerek yanlış telaffuzlar o ülkenin dil kimliğine zarar vermektedir. Bu konuda bazı ülkeler önlem almaktadır. Örneğin Türkiye… Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin dili olan Türkçe’yi korumak, dili geliştirip var olan sorunlarını çözebilmek için çeşitli dil bilimcilerinden bir kurul oluşturmuştur. İleriyi gören bu dahi insan, oluşturduğu bu yapıyı daha da geliştirerek Türk Dil Kurumu adı altında büyük bir yapıyı meydana getirmiştir. Kısa adı TDK olan bu kuruluş; Türkçe’nin dil sorunlarını çözmekte ve O’nun sade ve özgün kalmasını sağlamaktadır. Gerek yazım yanlışları konusunda sözcüklerin nasıl yazılacağını kendi web sitesinden duyurmakta; gerekse telaffuz kurallarına örnekler vermektedir.

Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

Tarihi Araştırmalarda Yazının Önemi


Yazılı kaynaklardan elde edilen veriler ve bilgiler, tarihin nasıl işlediğini ve bu tarihte hangi medeniyetlerin ne şekilde yaşamlarını sürdürdükleri konusunda ipuçları verir. “Tarih aslında yazının icadı iledir” diyen ünlü tarih bilimcisi Samuel Noah Kramer, aslında tam olarak da bunu söyler. Çünkü yazının icat edilmediği dönemlere baktığımızda birtakım bilgiler elde edilebilir. Ancak yazının icadı ile birlikte her anlamda detaylı bilgiler daha doğru ve daha etkili şekilde edinişmiştir.
Tarihi kaynaklara baktığımızda, dönemin yaşanan olaylarla ilgili detaylara ayrıntılı şekilde değinilmiştir. Bilgilerin günümüze kadar eksiksiz şekilde gelmesi sağlanmıştır. Eğer yazı olmasaydı, bu araştırmalar her yönü ile eksik veya kesinliği olmayan bilgi yığınları gibi olacaktı. Ancak çeşitli ahitlerde, kitaplarda, mağara duvarlarında ve diğer bir takım kaynaklarda toplanmış olan yazılar, tarihin daha iyi araştırılmasını sağlamıştır.
dil-kurallari

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz