Saadet


Saadet Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

saadet


Saadet nasıl yazılır, Saadet TDK yazılışı


Saadet kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: saadet

Saadet nedir, ne demektir, kısaca anlamı


Saadet kelimesinin kökeni: Arapça saʿādet

  • 1. Mutluluk
  • Her ülkenin kendi dil sorunları bulunmaktadır. Gerek yapılan yazım yanlışları, gerek yanlış telaffuzlar o ülkenin dil kimliğine zarar vermektedir. Bu konuda bazı ülkeler önlem almaktadır. Örneğin Türkiye… Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin dili olan Türkçe’yi korumak, dili geliştirip var olan sorunlarını çözebilmek için çeşitli dil bilimcilerinden bir kurul oluşturmuştur. İleriyi gören bu dahi insan, oluşturduğu bu yapıyı daha da geliştirerek Türk Dil Kurumu adı altında büyük bir yapıyı meydana getirmiştir. Kısa adı TDK olan bu kuruluş; Türkçe’nin dil sorunlarını çözmekte ve O’nun sade ve özgün kalmasını sağlamaktadır. Gerek yazım yanlışları konusunda sözcüklerin nasıl yazılacağını kendi web sitesinden duyurmakta; gerekse telaffuz kurallarına örnekler vermektedir.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Yazının Tarihi


    Yazı, insanın kendini daha iyi anlatmasını sağlayan ve çok uzaktaki belki de hayatı boyunca görmediği, göremeyeceği kişilere duygu ve düşüncelerini aktarmayı sağlayan bir iletişim aracıdır. Bu iletişim araçları, birçok alfabe ile insanın kullanımına sunulmuştur. Tarih öncesinde insanlar yazıyı icat etmiş ancak bu icat daha sonra farklı şekillerde kullanılmaya başlanmıştır. Yine de bu bağlamda yazının ilk defa milattan önce 3500 tarihine Mezopotamya coğrafyasında yaşayan Sümerler ile ulaşılmıştır.
    Sümerler M.Ö 3500 yıllarında yaşamış bir medeniyettir. Çivi yazısını kullanmış ve bunu da kaynaklarında da denemişlerdir. Buna ilaveten Eski Mısır coğrafyasında da hiyeroglif yazısının izlerine rastlanmıştır. Modern anlamda yazı ise M.Ö 1100 yıllarında Fenikeliler tarafından icat edilmiştir.
    yazilisi-nasildir

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz