Sütlü Nuriye


Sütlü Nuriye Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

Sütlü Nuriye

 

Sütlü Nuriye nasıl yazılır, Sütlü Nuriye TDK yazılışı

 

Sütlü Nuriye sözcüğünün doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: Sütlü Nuriye

Sütlü Nuriye nedir, ne demektir, kısaca anlamı

Sütlü Nuriye sözcüğünün kökeni: Süt kelimesi Türkçe, Nuriye ise Arapça kökenli bir kelimedir.

 

  • Süt, şeker, un ve fındık kullanılarak yapılan bir tür tatlı.

Yazım yanlışlarından kurtulmanın bir diğer yolu da bol bol kitap okumaktır. Gözünüz eğer kelimelere aşina olursa siz fark etmeseniz de yavaş yavaş imla kurallarına uyduğunuzu göreceksiniz. Bu duruma eğitim bilimlerinde gizli öğrenme adı verilmektedir. Okuyun. Bol bol okuyun.

Kitap okumak neden faydalıdır


Kitap okumanın pek çok faydasını saymak mümkündür ama unutmamak gerekir ki bol kitap, makale ya da edebi eser okuyan insanlar, yazım ve imla kurallarına aşina olabilirler. Bu sayede noktalama işaretlerini de doğru şekilde kullanabilirler. Kitap, gazete, dergi veya bir web sayfası… Okumak hem kaleminizi güçlendirir hem konuşma şeklinizi. Özellikle gelecekte bir yazar olmayı planlıyorsanız, yazmadan önce okumayı bilin. Çünkü bardağınızın taşması için önce o bardağın dolma şartı vardır. Dolmadan taşamazsınız.

Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

Dil Bilimi Nedir?



Her dil, ait olduğu sınıfa ve aileye göre sınıflandırılsa da, aslında dillerin de kendine has özellikleri vardır. Belki bu özellikler çok ufak farklılıklar ile aynı ailedeki diğer dillerden ayrılabilir. Ancak bu durum, onun kendine has ince detaylara sahip bir dil olabileceği gerçeğinin önüne geçemez. Dillerin bu yönü ile her anlamda incelenmesine (duygu, düşünce, ahenk, vurgu, biçem, anlam, yayılım açısından değerlendirilmesine) yardımcı olan bilim dalına dil bilimi denilir.

Dil bilimi, her dili bazı değerlendirme ölçütlerine göre değerlendirir. Bu değerlendirme ölçütleri, Edim bilim, anlam bilim, söz dizim, biçim bilim ve ses bilim özellikleridir. İnsanın bir dili oluştururken hangi yollara başvurduğu ve hangi kaynakları kullandığı da dil bilimi için önemli bir değerlendirme ölçütüdür.
sozluk

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz