Tırtıklatmak


Tırtıklatmak Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

tırtıklatmak


Tırtıklatmak nasıl yazılır, Tırtıklatmak TDK yazılışı


Tırtıklatmak kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: tırtıklatmak

Tırtıklatmak nedir, ne demektir, kısaca anlamı


  • 1. Tırtıklama işini yaptırmak
  • Dili doğru kullanmak her zaman önemli bir husustur. Örnek vermek gerekirse bir bebeğe doğar doğmaz sesleniriz. Bebek çeşitli kelime uyarıcılarına maruz kalır. Anne, baba, mama gibi… Daha sonra çağıldama evresini geçtikten sonra yavaş yavaş çocuk dili kullanmaya başlar. Doğru telaffuz edemediği zamanlarda zaman zaman doğrusunu tekrar ederek gösteririz. Bu durum bile dili doğru kullanmaya başlamamızdaki ilk eğitimdir. Bilinçli ebeveynler olarak daima çocuklarımıza doğru okuma ve yazma faaliyetlerinde bulunmayı özendirmeliyiz. Yanlış yazım yaptıklarında düzeltmeli ve açıklayıcı tavırlarla dil bilgisini yavaş yavaş pekiştirmeliyiz.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Kitap Okumanın Faydaları Nelerdir?


    Kitap okumak, insanlara her zaman yeni ve belki de daha önce hiç düşünmediği şeyleri öğretir. Bilinçli bir insan, kitap okumanın kendisine ne kadar fayda vereceğini iyi analiz eder. Farklı konularda ve işine yarayacak bilgilerin bulunduğu kitaplar sayesinde, hayat tecrübesi gelişir, olaylara bakış açısı ilerler ve belki de oturup kalkmasına kadar hayatının her alanında değişiklikler meydana gelir. İşte bu yüzden kitap okumayı bir alışkanlık haline getirmek gerekir.
    Kitap okumak, yeni kültürler, yeni insanlar, yeni coğrafyalar ve diğer birçok “yeni” kavramları insana öğretir, tanıtır. Söz konusu kavramlar ile daha önce yüzleşmemiş olmasına rağmen, yaşanmamış tecrübeler elde etmesini sağlar. Bu yüzden, doğru seçilmiş kitapları okumak her zaman avantaj anlamına gelir.
    imla-kilavuzu

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz