Üstat, -dı


Üstat, -dı Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

üstat, -dı


Üstat, -dı nasıl yazılır, Üstat, -dı TDK yazılışı


Üstat, -dı kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: üstat

Üstat, -dı nedir, ne demektir, kısaca anlamı


Üstat, -dı kelimesinin kökeni: Farsça ustād

  • 1. Bilim veya sanat alanında üstün bilgisi ve yeteneği olan kimse
  • 2. Genellikle erkekler arasında senli benli konuşmada kullanılan bir seslenme sözü
  • Bilgi kutusu: Birleşik kelimeler iki sözcüğün yan yana gelerek farklı bir anlam ve yapıya bürünmesiyle oluşan süreçtir. Örneğin Türkçe ‘de iyi ve kötü kelimelerini yan yana getirip kullandığınız zaman iyi kötü olur. Bu sözcük sıfat anlamından çıkarak; ne iyi ne kötü (ortalama) anlamına gelmektedir. Dünyadaki tüm dil ailelerinde buna benzer durumlar vardır. Bir kelime önündeki ve arkasındaki başka kelimeyle kullanıldığında değişik hatta zıt anlamlar taşıyabilir. Bu gibi durumlar dilin zenginliğini de gösterir.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Yabancı Dil Öğrenmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler


    Yabancı dil öğrenmek hemen hemen herkesin idealidir. Ancak iş eyleme veya başlangıca geldiğinde, bu durum biraz farklılaşabiliyor ve çoğu insan pes ediyor. Çünkü insanlar ya başaramayacaklarını sandıklarından dolayı geri adım atmalarından ya da yanlış yolları deneyerek onca zaman kaybetmelerinden dolayı, yabancı dili bir türlü öğrenememektedir. Oysaki, yabancı dil öğrenmek, başlamaktan ve cesaretli bir şekilde devam etmekten başlar. Doğru yöntemleri doğru zamanda kullanarak dil eğitimimize başlamalıyız.
    Yabancı dil öğrenmek için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, her dili kendi içerisinde değerlendirmek ve her dili kendi dil çerçevesinde düşünmektir. Yani, hayalleriniz, düşünceleriniz, tepkileriniz, duygularınız ve diğer her şeyi, söz konusu dile göre uyarlamanız gerekir. Bir dili öğrenirken, önce kendi ana dilinize yuvarlayıp öyle tepki ve cevap vermek gibi bir yanlışa girmek, bu dili hiçbir zaman öğrenemeyeceğiniz anlamına gelecektir. Dili, direk o dil ile düşünerek cevap vermeniz gerekir.
    tdk-yazilisi

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz