Yalnayak


Yalnayak Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

yalın ayak


Yalnayak nasıl yazılır, Yalnayak TDK yazılışı


Yalnayak kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: yalın ayak

Yalnayak nedir, ne demektir, kısaca anlamı


  • 1. Ayakları çıplak
  • 2. Çıplak ayakla
  • Dili doğru kullanmak her zaman önemli bir husustur. Örnek vermek gerekirse bir bebeğe doğar doğmaz sesleniriz. Bebek çeşitli kelime uyarıcılarına maruz kalır. Anne, baba, mama gibi… Daha sonra çağıldama evresini geçtikten sonra yavaş yavaş çocuk dili kullanmaya başlar. Doğru telaffuz edemediği zamanlarda zaman zaman doğrusunu tekrar ederek gösteririz. Bu durum bile dili doğru kullanmaya başlamamızdaki ilk eğitimdir. Bilinçli ebeveynler olarak daima çocuklarımıza doğru okuma ve yazma faaliyetlerinde bulunmayı özendirmeliyiz. Yanlış yazım yaptıklarında düzeltmeli ve açıklayıcı tavırlarla dil bilgisini yavaş yavaş pekiştirmeliyiz.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Tarihi Araştırmalarda Yazının Önemi


    Yazılı kaynaklardan elde edilen veriler ve bilgiler, tarihin nasıl işlediğini ve bu tarihte hangi medeniyetlerin ne şekilde yaşamlarını sürdürdükleri konusunda ipuçları verir. “Tarih aslında yazının icadı iledir” diyen ünlü tarih bilimcisi Samuel Noah Kramer, aslında tam olarak da bunu söyler. Çünkü yazının icat edilmediği dönemlere baktığımızda birtakım bilgiler elde edilebilir. Ancak yazının icadı ile birlikte her anlamda detaylı bilgiler daha doğru ve daha etkili şekilde edinişmiştir.
    Tarihi kaynaklara baktığımızda, dönemin yaşanan olaylarla ilgili detaylara ayrıntılı şekilde değinilmiştir. Bilgilerin günümüze kadar eksiksiz şekilde gelmesi sağlanmıştır. Eğer yazı olmasaydı, bu araştırmalar her yönü ile eksik veya kesinliği olmayan bilgi yığınları gibi olacaktı. Ancak çeşitli ahitlerde, kitaplarda, mağara duvarlarında ve diğer bir takım kaynaklarda toplanmış olan yazılar, tarihin daha iyi araştırılmasını sağlamıştır.
    yazilisi-nasildir

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz