Yonkers


Yonkers Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru yazılışı:

Yonkers


Yonkers nasıl yazılır, Yonkers TDK yazılışı


Yonkers kelimesinin doğru yazılışı ya da benzer kelimeler: banker

Yonkers nedir, ne demektir, kısaca anlamı


Yonkers kelimesinin kökeni: Fransızca banquier

  • 1. Banka sahibi
  • 2. Para, altın vb. taşınır değerlerin ticaretiyle uğraşan kimse
  • 3. Çok zengin kimse
  • Yazım yanlışı yapmaktan kaçınırken; imla kurallarını da hiçe sayamayız. Çünkü her iki kural da birbirini tamamlayan özelliklere sahiptir. Hangi dilde olursa olsun örneğin soru cümlesinin sonunda soru işaretini getirmeliyiz. Veya bir cümlede açıklama yapılacaksa, cümlede çeşitli unsurlar sıralanacaksa iki nokta üst üste işaretini kullanmalıyız. Cümle içinde duygularımız, şaşkınlık ve hayret verici durumlar geçiyorsa yine ünlem işaretini o cümlenin sonunda kullanmamız gerekir.

    Noktalama işaretleri neden önemlidir?


    Noktalama işaretleri, yazılı dilimizin daha anlaşılır olması, kavram ve anlam kayıplarının ortadan kaldırılması için oldukça önemlidir. Noktalama işaretlerinin önemi, dilin geniş kesimler tarafından doğru kullanılması açısından oldukça önemlidir. Sizler de noktalama işaretlerinin doğru kullanımı konusunda sitemizden yardım alabilirsiniz. Her şey dilimizin daha iyi kullanılması için. Dil yaşamdır.

    Nasıl yazılır sitesi, TDK uyumlu kelimelerin doğru kullanımı ve kelime anlamı hakkında bilgi veren bir online sözlük platformudur.


    Yazım yanlışı konusunda ne kadar uzman olursanız olun insan bazen; özellikle Türkçe kökenli olmayan sözcüklerin yazımında tereddüte düşebiliyor.

    Tarihi Araştırmalarda Yazının Önemi


    Yazılı kaynaklardan elde edilen veriler ve bilgiler, tarihin nasıl işlediğini ve bu tarihte hangi medeniyetlerin ne şekilde yaşamlarını sürdürdükleri konusunda ipuçları verir. “Tarih aslında yazının icadı iledir” diyen ünlü tarih bilimcisi Samuel Noah Kramer, aslında tam olarak da bunu söyler. Çünkü yazının icat edilmediği dönemlere baktığımızda birtakım bilgiler elde edilebilir. Ancak yazının icadı ile birlikte her anlamda detaylı bilgiler daha doğru ve daha etkili şekilde edinişmiştir.
    Tarihi kaynaklara baktığımızda, dönemin yaşanan olaylarla ilgili detaylara ayrıntılı şekilde değinilmiştir. Bilgilerin günümüze kadar eksiksiz şekilde gelmesi sağlanmıştır. Eğer yazı olmasaydı, bu araştırmalar her yönü ile eksik veya kesinliği olmayan bilgi yığınları gibi olacaktı. Ancak çeşitli ahitlerde, kitaplarda, mağara duvarlarında ve diğer bir takım kaynaklarda toplanmış olan yazılar, tarihin daha iyi araştırılmasını sağlamıştır.
    imla

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.

    Yorum Yaz