İyi bir Tanıtım yazısı nasıl yazılır?

İyi bir Tanıtım yazısı nasıl yazılır?

İyi bir Tanıtım yazısı nasıl yazılır?

Tanıtım yazısı herhangi bir ürünü, siteyi, cihazı ve bunun gibi onun tüm özelliklerini açıklamak ve o ürün hakkında hiç bilgisi olmayan birisine o ürünü ana hatlarıyla ve önemli özellikleriyle bir açıklama yapmak demektir.
Tanıtım yazısını üç ama başlığa ayıracak olursak; genel bir bakış açısıyla, ürün tanıtımının ana alt başlıkların vererek, tüm maddeleri detaylı bir şekilde açıklayarak tanıtım yapılabilir. Ürünü hangi amaçla ve nasıl bir kitleye tanıtacağınız bu üç seçenekten birini seçmenize yardımcı olacaktır. Örneğin yeni bir ürün ortaya atıldı ise bu ürün en ince ayrıntısına kadar tüm açıklamaları içermelidir. Ya da piyasada var olan ama sizin önemli özelliklerine dikkat çekmek istediğiniz ürün var ise bu ürünü en çekici özelliğini başlık yaparak genel özelliklerini maddeler halinde vermeniz yeterlidir. Son olarak bir ürünün kelime anlamı bilinmiyorsa ya da o kelime okuyucular için kafasında soru işareti bırakacaksa ürün hakkında oldukça genel ve ne işe yaradığına dair bir bilgi vermeniz gerekir.

Tanıtım Yazısında Nelere Dikkat Edilir?

Tanıtım yazısının flaşı patlatacak kısmı başlıktır. Öyle ki attığınız başlık milyonlarca kişinin okumasına neden olabilir. Başlık demek konuyu kafa karıştan en önemli özelliğini kullanarak okuyucuların beyninde soru işareti yaratmak ve bu sonuca ulaşabilmesi için de içindeki bilgiyi gidip okuması demektir. Bir başlık çok uzun olursa okunma oranı o kadar düşük ve bir başlık kısa olursa içerik hakkında bilgi verme olasılığı o kadar az demektir. Ne uzun ne kısa olmalı başlık. Ortalama beş ile on kelime arası ideal bir sayı kabul edilirken bu iki sınır dışı hariç başlık kullanılması önerilmemektedir.
  • Tanıtım yazısının giriş bölümünde genel bir tanımlama yapmak gerekir. Bu sayede o konuda bilgisi olmayanlar da bilgiler ve sonraki paragraflar arasındaki uyumu rahatlıkla düşünebilir. Daha sonra bu tanıtım yazısının okuyucular için neden gerekli olduğu ve bilmediğimiz zaman nelere mal olacağı konusunda bir giriş yapılır. Amaç okuyucuyu vereceğimiz özellikleri ve tüm bilgilendirmeyi okumaya sevk etmek ve içerisinde derin bir merak duygusu uyandırmaktır.
  • Tanıtım yazısının gelişme bölümünde ya da ürünü tanıtacağınız ayrı bir bölümde üç tanıtım şeklinden biri ile açıklama yapılır. Genel bilgi, genel ve ana maddeli bir bilgi ya da tüm hatları ile ayrıntılı bir bilgi! Bu kısımda üslup okuyucu için en belirgin ve önemli kısımdır. Neyi nasıl anlatacağımızı bilmek okunma olasılığını arttırır. Dikkat çekici kelimeler kullanmak ve anahtar kelimeleri bold yapmak yani kalınlaştırmak kullanılabilir. Anlatımda yabancı kelimelere yönelmemek ve kargaşa oluşturacak bir şekilde anlatım yapmamak önemlidir. Gelişme bölümü sade ve net olmalı! Okuyucunun bilmediği hiçbir kelimeyi kullanmamaya, kullanılırsa da bu kelimenin hangi manaya geldiğine değinilmelidir.
  • Tanıtım yazısının sonuç bölümünde yani son bir ya da iki cümlesinde bu bilgilerin neden gerekli olduğu okuyucuya sunulur ve bir kez daha okumasının önemi kabul ettirilir. Nitekim tekrardan okuyucu yazıyı okuduğuna ikna edilir! Burada bilgilenmiş bir okuyucu tanıtımını yaptığınız ürün ya da bir içerik hakkında derin düşüncelere kapılacak ve onu daha çok araştırma hissi ya da o ürünü temin etme isteği gerçekleşecektir. Tanıtım yazısında nelere dikkat edilir başlıklı tüm açıklara harfiyen uyarsanız istediğiniz sonuca kısa bir zaman içinde ve sağlıklı bir yöntemle ulaşırsınız. İşte tanıtımın asıl felsefesi ve önemli taktikleri bu kadar olup kendinizi üslup ve anlatım şekli ile daha çok geliştirdiğiniz takdirde oldukça profesyonel bir iş çıkacağından eminiz.

Tanıtım Yazısında Kaç Kelime Olmalı?

Tanıtım yazısında kaç kelime yazarsam okunma kitlem artar? Üç ana başlığı tekrarlayacak olursak; genel tanım, ana maddeli tanım, tüm ayrıntıları ile tanım. Genel tanım az çok kelime sayısı yirmi ya da elli kelime civarındadır. Genel tanımı yapmak oldukça kolay olduğu için diğer iki başlığı ayrıntılı bir şekilde ele alalım.
Ana maddeli tanıtımda her bir madde dikkat çekici olmalıdır. Lafı uzatmaktan kaçınmalı ve net bir anlatım katmalısınız. Bu takdirde ortalama elli kelime ile üç yüz ya da dört yüz kelime arasında yazılar yer alabilmekte ve konunun derinliğine bağlı olarak bu oran değişmektedir.
Detaylı anlatım içeren tanıtımlar üç yüz ya da dört yüz kelime ile başlar ve çok da uzun olmamakla birlikte üst sınırı sabitlenmeyen bir kelime sayısı içermektedir. Bu tür tanıtım daha çok ürünün artıları eksileri neler, ürünün tarihsel geçmişi neler, ürünün günümüzdeki piyasa boyutu vs neler konularını kapsamaktadır. Yani tüm özelliklerini ele alan ve her bir özelliğinin gerekliliğine değinen bir yazı türüdür. Üst sınır olmasa da okuyucu fazla sıkmamak amacıyla fazla kelime kullanımından kaçınılmalıdır. Sade ve net bir anlatım felsefesi uygulanmalıdır.

Tanıtım Yazısı Tagları Nelerdir?

Ana başlık < h 1 > (kelime başına boşluk olmadan) < / h 2 > (kelime sonuna boşluk olmadan) yazılmalıdır. H1 etiketi her tanıtım yazısı için sadece bir kez kullanılmakta olup bu kullanım da ana başlık için sınırlıdır. Daha sonraki alt maddelerde h1 etiketi yerine sırayla h2, h3 etiketlerini kullanmalısınız. Bu kurala uygun yazılarda uyum ve başlıklar otomatik olarak sağlanmaktadır. Unutmayın tüm bu stratejiler iyi bir tanıtım yazısının anahtarıdır!

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz