Teklif nasıl hazırlanır?

Teklif nasıl hazırlanır?

28.06.2020 – Firmalar ve ticarete yeni atılanlar için oldukça önemli bir konuya değineceğiz, teklif nasıl yazılır? İyi bir teklif yazmak, iyi bir ticaret ve karlılık anlamına gelecektir. Bu yüzden teklif hazırlamandan önce bilmeniz gereken bazı noktalar var. Bu yazımızda etkili teklif hazırlama yöntemlerinden bahsedeceğiz.

İyi bir teklif nasıl hazırlanır?

İyi bir teklif hazırlamanın temel kriteri, müşteri profilini tanımak, müstakbel müşteriyi tanımak, karlılık hesabı yapmak ve düzenli-anlaşılır olmak gibi kriterlere dayanmaktadır.

Müşterinizi tanımalısınız

İyi bir teklif hazırlamak için müşteri profilinizi tanımanız gerekir zira müşterinizi tanırsanız, iktisadi durumlarını, nelere dikkat ettiklerini bilirsiniz dolayısı ile cazip bir teklif hazırlamak için bir adım öne geçebilirsiniz. Müşterinizi tanıyarak teklifinizi hazırlamak birincil ve en önemli kriterdir. Bu konuya önem göstermelisiniz.

Karlılık hesabı yapın

Teklif kalemlerini hazırlarken stok durumunuz, hizmet kapasitenizi dikkate alarak karlılık durumunuzu gözden geçirmelisiniz. Aşırı karlılık gayesi ya da dip fiyat verme eğilimi çoğu zaman faydalı olmayacaktır zira müşterinizin rakiplerinizden de fiyat teklifi alacağını unutmamanız gerekiyor. Onların gerisine düşmemek için dengeli bir fiyat politikası izlemelisiniz. Dengeli fiyat ve doğru kalemlere ayrılmış fiyatlandırma politikası sizi işi almaya bir adım daha yaklaştıracaktır.

Teklif formunu hazırlayın

Teklif formunu hazırlarken, mutlaka kurumsal kimliğinizi yansıtan bir form tercih edin. Formunuz dijital ya da basılı olabilir ama kurumsal kimliğiniz standart olmalıdır.

Teklif formunuzun üst bandında mutlaka logo, telefon, adres, e posta gibi bilgiler bulunmaktadır. Eğer varsa sloganınız da bu bölümde yer almalıdır. Unutmamak gerekir ki çoğu zaman müşterileriniz avantajlı fiyat kadar, kurumsal-güvenilir bir partnere de ihtiyaç duyarlar. Dolayısı ile güven veren profesyonel bir form oluşturmalısınız.

Açık olun

Teklif formu olabildiğine açık olmalıdır. Hizmet kalemleri, KDV oranları ve varsa ek harcamalar açık şekilde belirtilmelidir. Bu sayede uzun vadede işinizi sağlama almış, iş sonrası gereksiz tartışmalardan da kaçınmış olacaksınız. Zira ünlü bir deyimimizde de söylendiği gibi: “Söz uçar, yazı kalır.

Doğru kanalı kullanın

Teklif formunuzu iletmek için en doğru kanal müşterinizin sizden talep ettiği kanaldır. Müşteriniz sizden dijital bir teklif talep ettiyse, dijital olarak sunmalısınız. Eğer basılı bir teklif istendiyse kapalı bir zar ile sunulmalıdır. Kapalı zarfınız da kurumsal kimliğinizi yansıtır nitelikte antetli zarf olmalıdır.

Buraya kadar olan adımları dikkatle incelerseniz eğer, başarılı bir teklif formu hazırlamışsınız demektir. Sürekli ve istikrarlı bir pazarlama için bu yazımızı sık kullanılanlarınıza almanızı öneririz. Zira bu yazının esas maksadı sizlerin karlılığını arttırmak ve işlevsel bir teklif formunun nasıl hazırlanacağı konusunda sizi aydınlatmaktır.

Kısa süre içinde bu bölüme hazır antetli bazı teklif formu örnekleri de ekleyeceğiz, dileriz bu teklif formları işinizi görecek ve yeni müşteriler edinmenizi sağlayacaktır.

Teklif nasıl yazılır yazımızı beğendiyseniz yorum yapmayı ve naçizane şekilde teşekkür etmeyi unutmayınız lütfen. Görüş ve önerileriniz bizim için kıymetlidir.


Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz