İyi bir Niyet Mektubu nasıl yazılır?

İyi bir Niyet Mektubu nasıl yazılır?

İyi bir Niyet Mektubu nasıl yazılır?

Öncelikle Niyet mektubu nedir? Neden bu kadar önemlidir? 

Yurtdışı Lisans veya Yüksek Lisans eğitimi almak için başvuru yaparken sizden istenen belgelerden olan bu mektup değerlendirmede önemli bir kıstas olarak karşımıza çıkıyor. personal statement yani niyet mektubu kısa bir Öz geçmiş metnidir aslında . Bu belgeyi istemelerinin nedeni başvuru yapılan kurumun sizi tanımıyor ve tanımak istiyor olmasıdır. Durum böyle olunca İyi bir Niyet Mektubu nasıl yazılır? sorusunun cevabını araştıran şüphesiz birçok insan olacaktır. Konuyu sizler için araştırıp derledik. Dikkatle okumanızı tavsiye ediyoruz.

Öncelikle o üniversiteyi yada bölümü neden seçtiğinizin etkileyici bir anlatımına yer vermeniz gerekir. Bu mektubu yazarken tabiri caizse yapmanız gereken en önemli şey kendinizi iyi pazarlamanızdır. Kendinizi iyi pazarlamanın ilk koşulu yazıda etkili bir giriş yapmaktır. Bu kısımda Kısaca hayallerinizden, sizi motive eden şeylerden bahsedebilirsiniz.  Çünkü onlar için  bu konuda motivasyonunuzun tam olduğunu görmek önemli olacaktır. Yada öne çıkan karakteristik özelliklerinizden de çok uzatmadan bahsetmeniz etkili bir giriş için yeterli olacaktır.

Bu mektubu yazarken olumsuz düşüncelerden veya kendinizi abartarak çok anlatmaktan kaçınılmalıdır. Yazılan mektup ne çok uzun ne çok kısa olmalı ortalama 400-600 kelimelik bir başvuru yeterli olacaktır. Eğer Lisans üstü eğitimi için başvuruyorsanız bu 1000 kelimeye kadar çıkabilir. Sayfanın düzenli olması ve yazı karakteri de yine önemli bir faktör olarak dikkat edilmelidir. Yazı fontu ariel veya times new roman gibi fontları kullanmanız uygun olacaktır. Yazı büyüklüğü olarak 12 fontun üzerine geçilmemelidir.

Tekrar toparlamamız gerekirse niyet mektubunu oluştururken genel anlamda atlamamanız gereken bir kaç madde olacaktır. Bunlar kariyer hedefiniz, amacınız, değerleriniz, vizyonunuzdur. Bunları kısa ve öz şekilde dört beş paragrafı geçmeyecek şekilde anlatmanız gerekir. Kariyer hedeflerinize ulaşmak için daha önce herhangi bir atılım yaptınız mı? Yaptıysanız bunlar neler? Bu üniversiteyi ve bölümü neden istiyorsunuz? Eğitim almak istediğiniz alanda daha önce yaptığınız çalışmalar var mı? gibi soruların cevaplarına mutlaka yazıda yer verilmelidir.

Umarım etkili bir niyet mektubuyla istediğiniz eğitimi almak istediğiniz üniversiteye kabulünüz gerçekleşir.


Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz